Vadászfegyvereket foglaltak le az oldi házat ért lövés miatt

Vágólapra másolva!
Vadászfegyvereket foglalt le a rendőrség az oldi házat ért szerda esti lövéssel kapcsolatban. A házra szerdán este érte lövés, senki nem sérült meg. A rendőrség szerint vétlen lövésről vagy célt tévesztett lövedékről lehet szó, a közelben található ugyanis egy vadászles.
Vágólapra másolva!

Lövés ért egy házat a Baranya megyei Oldon, de nem sérült meg senki, mert az épület üres volt. "Valószínű, hogy az épületet vétlen lövés vagy célt tévesztett lövedék érte. A lövedék az ablakon hatolt be a ház szobájába, és egy szentkép sarkát érintve a falban állt meg" - közölte Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A ház közelében egy vadászles található - tette hozzá. A helyszínelés még folyik, a rendőrség keresi azt az embert, aki leadta a lövést.

Eddig négy vadászfegyvert foglaltak le az oldi házat ért lövéssel kapcsolatban. A ház falában talált lövedék és a fegyverek összehasonlítását szakértő végzi, hogy kiderüljön, a lövést e fegyverek valamelyikéből adhatták-e le - mondta Zsobrák.

Délben a rendőrség közölte, hogy az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást a Siklósi Rendőrkapitányság. A helyszíni szemle adatai alapján valószínűsíthető, hogy vadászpuskából leadott lövés okozta a kárt. A közelben található vadászlesnél napközben vadászok is jártak, így elsőként őket hallgatják meg a rendőrök.