Pártirodákat támadtak meg országszerte

Vágólapra másolva!
Több pártirodát ért támadás kedden: keddre virradóra hasonló módon támadtak meg két Zala megyei MSZP-irodát Keszthelyen és Nagykanizsán, Nyíregyházán festékkel fújtak le és festékkel töltött tojással dobáltak meg két MSZP-irodát, valamint a KDNP, az SZDSZ, a Fidesz és az MDF helyi szervezetének otthont adó épületet. A szigetszentmiklósi MSZP-iroda elé Molotov-koktélt helyeztek. A rendőrség az első három esetben már megindította a nyomozást.
Vágólapra másolva!

Keszthelyen és Nagykanizsán keddre virradó éjjel bedobták az MSZP irodájának bejárati ajtaját. Kedden délelőtt a szigetszentmiklósi MSZP-iroda előtt Molotov-koktélt találtak. Az iroda ablakát betörték, de a robbanó anyagot nem gyújtották meg, hanem csak letették a földre. Nyíregyházán a város központjában lévő két MSZP-irodát, valamint a KDNP, SZDSZ, Fidesz és MDF helyi szervezetének otthont adó épületét fújták le festékkel és dobálták meg festékkel töltött tojással - írja az MTI. A rendőrség Keszthelyen, Nagykanizsán és Nyíregyházán megindította a nyomozást.

A keszthelyi iroda ajtaját betörték, az iroda előterében hurkolt kötelet, egy féltéglát és egy levelet találtak, amelynek egyelőre nem ismerik a tartalmát. A lépcsőházban Molotov-koktél is robbant, amely kisebb károkat okozott. Nagykanizsán hasonlóan jártak el az ismeretlen tettesek: szintén a bejárati ajtót törték be, és a keszthelyi esethez hasonlóan követ, hurkolt kötelet és egy újságpapír-kivágásokból készült levelet hagytak hátra - mondta az MTI-nek Góra Balázs, a párt megyei ügyvezető alelnöke. A rendőrség honlapja szerint a nagykanizsai iroda ajtaját kővel, a keszthelyi irodaház bejárati üvegajtaját egy fél téglával és vegyi anyagot tartalmazó üveggel dobták be.

A keszthelyi esetet a Rákóczi téri épület előtt parkoló taxisok 7 óra körül fedezték fel, a helyszínelést tűzszerészek bevonásával kezdték el. Nagykanizsán hajnali egy óra tájban történhetett a támadás, ott reggelre lezárult a helyszínelés - mondta Góra.

Brunner Tiborné, a párt keszthelyi irodájának vezetője a távirati irodának azt mondta: 7 óra 1 perckor riasztották azzal, hogy be van törve a bejárati ajtó hat üvegtáblája, az irodában kötelet, téglát és levelet találtak. Miután a helyszínre ért, a rendőrök a lépcsőházban már megtalálták a Molotov-koktélt, amelytől a fal és a lépcső megfeketedett. Az épületbe senkit nem engednek be, más helyiségbérlők is az utcán várakoznak. Brunner Tiborné azt mondta, húsz éve vezeti az irodát, de ilyen típusú fenyegetést soha nem kaptak.

Böröcz Zoltánt, a szocialisták nagykanizsai városi elnökét hajnali fél ötkor hívták a Zrínyi utcai épületben lakók, hogy valaki betörte az iroda bejárati ajtajának üvegét. A helyiségben követ és hurkolt kötelet találtak, valamint egy lapot, amire újságpapírból kivágott betűkből - mint mondta - "ocsmány szöveg volt felragasztva".

A nagykanizsai pártelnök a távirati irodának azt mondta, hogy húsz éve élnek együtt a fenyegetésekkel, számtalan levelet kaptak már, de soha nem vették komolyan azokat. A mostani esetet szerinte "szellemi értelemben csak egy kisgyerek csinálhatta".