Megint meghiúsult az egyeztetés Budapest költségvetéséről

Vágólapra másolva!
Ismét meghiúsult az egyeztetés a fővárosi költségvetésről. Az ellenzék és az MSZP-SZDSZ koalíció egymást okolja a fiaskóért. Budapestnek még mindig nincs költségvetése a kialakult patthelyzet miatt.
Vágólapra másolva!

Csakúgy, mint a múlt héten, kedden is meghiúsult a fővárosi önkormányzat ez évi költségvetési tervezetéről meghirdetett ötpárti frakcióegyeztetés. A városvezetés és az ellenzék kölcsönösen egymást okolja a kudarcért. Az MTI úgy tudja, a találkozót formálisan Demszky Gábor főpolgármester mondta le, miután Bagdy Gábor, a Fidesz-KDNP frakciószövetség társelnöke jelezte, hogy elfoglaltsága miatt nem felel meg nekik az időpont.

A külföldön lévő Tarlós István Fidesz-frakcióvezetőt is képviselő KDNP-s politikus nehezményezte, hogy a meghívottakkal előzetesen nem egyeztetve hirdette meg a főpolgármester a múlt pénteken ezt a találkozót kedd délutánra. Később pedig egy órával elhalasztották a találkozót, és erről szerinte az ellenzéknek későn szóltak. Steiner Pál MSZP-frakcióvezető szerint az ellenzék időt húz az egyeztetésekkel.

Az MTI városházi információi szerint az MSZP-SZDSZ-koalícióban arra számítanak, hogy Hunvald György e héten reagál a szocialisták azon kezdeményezésére: mondjon le fővárosi képviselői mandátumáról. A hetedik kerületi polgármester jelenleg előzetes letartóztatásban van az erzsébetvárosi ingatlanügyek miatt, így nem tud részt venni a közgyűlés munkájában. Hiányzásával elolvadt az MSZP-SZDSZ koalíció eddigi egyfős többsége.

Ha Hunvald lemondana, Steiner Pál szerint két hét alatt új képviselővel egészülhet ki a szocialista frakció, és így ismét egyfős többsége lenne az koalíciónak a közgyűlésben. A főpolgármester a következő ötpárti egyeztetést péntekre hívta össze.