Bajnai gyorsan leváltotta Gyurcsányt a neten

Vágólapra másolva!
A kormányfőváltást követően rögtön ki is került Bajnai Gordon miniszterelnöki honlapja, amely hasonlít Gyurcsányéhoz, de eltűnt róla a szocialistákat idéző piros szín. A Miniszterelnöki Hivatal weboldala azonban még a parlamenti szavazás után is azt hirdette, hogy Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

Pár perccel a konstruktív bizalmatlansági indítványról szóló szavazás után a www.miniszterelnok.hu címen már egy Bajnai Gordont bemutató oldal található. Egyelőre nincs sok információval feltöltve, a galéria alatt például csak két fotót lehetett találni, a publikációk menüpontra kattintva pedig csak egy cikk jelenik meg, amelyet Bajnai tavaly írt a Figyelőbe.

Az új oldal szinte teljesen megegyezik az előző miniszterelnöki honlappal. A különbség, hogy eltűnt a szocialistákra utaló piros szín, Bajnai talán ezzel is jelezni akarja pártonkívüliségét és azt, hogy ő szakértői kormányzásra készül.

Az oldal angol verziója egyelőre csak egy angol nyelvű Bajnai-életrajzot tartalmaz, a német változat azonban még ennyit sem: a német zászlóra kattintva is ugyanúgy egy angol életrajz jelenik meg.

A Miniszterelnöki Hivatal honlapja nem követi ilyen gyorsasággal a politika alakulását. Az oldalon még öt óra után is az szerepelt, hogy Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök, és az ő fotója található a kormány tablójának tetején is.

Igaz, Gyurcsány a hivatalos kormányfői honlapról sem tűnt el teljesen. A jobb oldalán található egy "korábbi honlap" menüpont, amelyre kattintva el lehet jutni az előző miniszterelnöki oldalra, amely továbbra is azt hirdeti, hogy Gyurcsány Ferenc a Magyar Köztársaság kormányfője.