Vágólapra másolva!
Tovább csökkentek a politikusok népszerűségi mutatói, a többség ezúttal 2-3 pontot veszített, az MDF elnöke, Dávid Ibolya viszont ennél is többet - derül ki a Szonda Ipsos által készített közvélemény-kutatásából, amelyet a Népszabadság ismertet.
Vágólapra másolva!

Ismét csökkent a politikusok népszerűsége, korábban soha nem fordult elő, hogy mindössze három politikus népszerűségi mutatója haladja meg egy százfokú skálán a 40-es értéket - derül ki a Szonda Ipsos márciusi felméréséből.

A lista élén Szili Katalin házelnök, és Sólyom László köztársasági elnök áll, míg a harmadik helyen Orbán Viktor, a Fidesz-elnöke található. Márciusban Dávid Ibolya veszített leginkább - 5 pontot - népszerűségéből, bár továbbra is az ötödik a listán. Népszerűségi mutatójának csökkenése egyértelműen Fidesz-tábor elfordulásából adódik, bár más politikai csoportban valamennyit javult a megítélése.

Gyurcsány Ferenc távozó kormányfő a lista vége felé áll olyan alacsony népszerűséggel, amihez hasonlóan alacsony értékeket csak egyszer, tavaly tavasszal mértek.