Kamu volt a rendőrség szerint a pusztadobosi támadás

Vágólapra másolva!
Megszüntették a nyomozást a pusztadobosi Molotov-koktélos ügyben. A rendőrség szerint a nyomozás nem támasztotta alá annak a családnak a történetét, akiknek a házára állítólag Molotov-koktélt dobtak. Az egyik családtagot hamis tanúzás miatt feljelentette a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a tavalyi pusztadobosi Molotov-koktélos ügy kapcsán - közölte a rendőrség.

Tavaly november 20-án hajnalban egy pusztadobosi családi ház udvarára dobtak ismeretlenek Molotov-koktélt, valamint elhelyeztek egy "meghaltok" feliratú táblát. A házban tartózkodó 12 ember közül senki sem sérült meg.

A bejelentő férfi látássérült, így a rendőrséget felesége és családtagjai által közölt információk alapján értesítette. A helyszíni szemle valamint a tanúvallomások azonban nem álltak összhangban a bejelentő, illetve a tanú által elmondottakkal.

A szakértői vélemény szerint a tűz nem keletkezhetett a család vallomásaiban szereplő módon. Az üvegmaradványok elhelyezkedése arra utalt, hogy a palackot nem dobhatták be az udvarra úgy, ahogy a tanúk elmondták, és a földön keletkezett tűz sem hozható összefüggésbe a palackkal.

A rendőrség szerint a feleség tanúvallomása ellentmondásos részleteket tartalmazott, így felmerült a gyanú, hogy hamis vallomást tett, ezért ellene hamis tanúzás miatt feljelentést tett a rendőrség.