Megalakult a Pálinka Nemzeti Tanács

Vágólapra másolva!
Megalakult a pálinka minőségét felügyelő Pálinka Nemzeti Tanács és elkészült a Magyarország eredetvédett pálinkagyümölcseinek termőterületeit bemutató pálinkatérkép.
Vágólapra másolva!

Megalakult a Pálinka Nemzeti Tanács és elkészült Magyarország első pálinkatérképe - jelentették be a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium és az Agrármarketing Centrum munkatársai Agárdon, egy szakmai fórumon szerdán.

A tanács felügyeli és szervezi a pálinka minőségének ellenőrzését, és kidolgozza a "nemzeti pálinkastratégiát" - mondta el az agrárminisztérium kabinetfőnöke. Harcz Zoltán azt mondta, hogy a Pálinka Nemzeti Tanács 13 tagú testület, a tagokat Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter kérte fel a munkára.

A pálinkatérkép Magyarország eredetvédett pálinkagyümölcseinek termőterületeit mutatja be, külön kiemelve, hol találhatóak a kereskedelmi pálinkafőzdék - mondta el az Agrármarketing Centrum témavezetője. Horváth Gyöngyvér szerint a térkép támpontot szolgáltat a közeljövőben megszervezendő "pálinka-utak" összeállításához is.