Könnycseppeket kapott búcsúzóul Gyurcsány munkatársaitól

Vágólapra másolva!
Búcsúajándékkal lepte meg a távozó kormány tagjait Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szerdai utolsó kormányülésen. A nők egy ezüsttollat, a férfiak pedig egy ezüst mandzsettagombot kaptak. Gyurcsány a blogjában arról írt: kisebb ajándékot adott legközelebbi munkatársainak is, ő pedig könyvet, tollat, könnycsepeket és ölelést kapott.
Vágólapra másolva!

Szerdán tartotta utolsó ülését a Gyurcsány-kormány, amelyen a kabinet tagjai búcsúajándékot is kaptak. "A nők egy értékes ezüsttollat, a férfiak pedig egy ezüstből készült mandzsettagombot kapnak ajándékba" - mondta az [origo]-nak Daróczi Dávid kormányszóvivő. Az állami pénzverdében készült mandzsettagombon egy stilizált liliom és a "Magyar Köztársaság" felirat található, ezt szokta a miniszterelnök külföldi állam- és kormányfőknek is ajándékozni - tette hozzá.

Nemcsak a miniszterek, hanem Gyurcsány legközelebbi munkatársai is kaptak ajándékot - derült ki Gyurcsány szerdai blogbejegyzéséből, amelyben a távozó miniszterelnök munkatársaitól búcsúzkodott, és megköszönte nekik a segítségüket. Külön kiemelte a titkárnőket, a háttérben maradó kutatókat, elemzőket, tanácsadókat, a testőreit és a hivatalsegédeket.

"Nekik, a háttérben dolgozóknak is, aprócska ajándékot adtam, és kaptam én is tőlük apró figyelmességeket: kitől egy Márai könyvet, mástól egy tollat, vagy éppen egy pár könnycseppet és ölelést" - írja Gyurcsány a naplójában.

A szerdai ülésen a távozó kormány még több előterjesztésről is tárgyalt, előtte pedig készült egy közös fotó a kormánytagokról. Közben a miniszterelnöki posztra jelölt Bajnai Gordon szerdán is folytatja az egyeztetést a tárcavezetőkkel, azt egyelőre nem tudni, ki marad és ki távozik közülük.

Személyi kérdésekről nem volt szó, a beszélgetés szakmai jellegű volt - állította Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, amikor távozott a kormányfőjelölttel folytatott megbeszélésről. Draskovics nem reagált érdemben arra a felvetésre, hogy az SZDSZ egyik feltétele állítólag az ő távozása. Az igazságügyi tárca vezetője után Bajnai Gyenesei István önkormányzati minisztert fogadta, aki arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök-jelölt jelezte-e neki, hogy számítana a munkájára, azt mondta: "szerva ott".

Szerda kora délután tárgyalt a gazdasági minisztériumban tárgyalt Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke is - erősítette meg az MTI értesülését a párt sajtóosztálya. Arról, hogy a kormányfőjelölt és a pártelnök miről tárgyaltak, nem kívántak nyilatkozni.