Zaklatással vádolnak egy volt somogyi főrendőrt

Vágólapra másolva!
Zaklatással, becsületsértéssel és alárendeltjeinek megsértésével vádolnak egy Somogy megyei volt rendőri vezetőt. A vádirat szerint az alezredes vezetői hatalmát kihasználva zaklatta női beosztottjait.
Vágólapra másolva!

Bíróság elé kell állnia a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság egyik nyugdíjazott tisztjének, aki korábban vezető beosztásban dolgozott - közölte Vadócz Attila, a Somogy Megyei Bíróság szóvivője. Az alezredest az eljárás megindulása után nyugdíjazták.

A férfi ellen a Kaposvári Katonai Ügyészség emelt vádat, a vádirat a napokban érkezett meg - mondta Vadócz. A sértettek - valamennyien nők - az alezredes beosztottjai voltak. A vádirat szerint a volt rendőrtiszt 2007 tavasza és 2008 decembere között, vezetői hatalmát kihasználva követte el a következő bűncselekményeket: három rendbeli becsületsértést, két rendbeli zaklatást és - folytatólagosan - alárendeltjeinek megsértését. "Erőszakosan udvarolt szóban és tettel beosztottjainak" - foglalta össze a bírósági szóvivő a vádiratban szereplő tényállást.

Az ügyet a Somogy Megyei Bíróság katonai tanácsa tárgyalja.