Korlátozva járnak a vonatok a bajai Duna-hídon

Vágólapra másolva!
Egy romániai karaván ütközött a bajai Duna-hídnak kedd délután. A baleset során senki nem sérült meg, a hídon korlátozzák a vasúti forgalmat.
Vágólapra másolva!

Hét bárkából álló karaván ütközött kedden délután a bajai Duna-híd egyik lábának. A vonatok a hídon a hídpillér átvizsgálásának idejéig nem közlekedtek, a vasúti forgalmat este nyolc óra után korlátozások mellett újraindították.

Több bárka leszakadt a román lobogó alatt hajózó karavánról, miután nekiütközött a hídnak. Közülük az egyik olyan erővel csapódott egy közelben lévő másik bárkának, hogy mindkettő léket kapott, de nem süllyedtek el.

Kedden késő este a hajózási út szabad, sem a tolóhajó, se a bárkák nem akadályozzák a vízi közlekedést. A fél 6-kor történt baleset során senki sem sérült meg, és környezetszennyezés sem történt.

A hídpillér átvizsgálása után a hidászok úgy döntöttek, hogy korlátozva, de megindulhat a vasúti közlekedés: a hídon csak a személyszállító motorvonatok haladhatnak át legfeljebb 10 kilométeres sebességgel. A szerelvény elhaladása után a szakemberek újra megvizsgálják a hidat.