Szigetvári Viktor lesz Bajnai kabinetfőnöke

Vágólapra másolva!
Szigetvári Viktor lesz Bajnai Gordon miniszterelnöki kabinetfőnöke, az erre vonatkozó felkérést pár napja fogadta el. Szigetvári korábban Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc kommunikációs tanácsadója is volt, ahogy az elmúlt évben Bajnai minisztériumának is dolgozott.
Vágólapra másolva!

Szigetvári Viktor megerősítette azt a sajtóértesülést, amely szerint elfogadta Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt felkérését a kabinetfőnöki posztra. Szigetvári korábban Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc kommunikációs igazgatója volt helyettes államtitkárként, később Gál J. Zoltánnal és Szekeres Imrével együttműködve kampányigazgatóként irányította az MSZP 2006-os országgyűlési és önkormányzati kampányát.

Szigetvári Viktor úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetés számára Bajnai Gordon felkérése a válságkezelő kormány miniszterelnöki kabinetfőnöki pozíciójára, amelyet az elmúlt napokban fogadott el, s azon lesz, hogy helyt álljon új feladatkörében. Hozzátette, elődjétől, Ficsor Ádámtól jól szervezett, professzionális csapatot örököl majd.

A miniszterelnök kabinetfőnöke a kialakult szokások szerint a kormányfő környezetének működtetéséért, a kül- és belpolitikai stratégiai tervezés és kivitelezés koordinálásáért, a kormányfői kommunikációs és szakpolitikai stáb munkájának felügyeletéért felel, valamint a miniszterelnök megbízásából részt vesz a kormányzópárt és a kormányzat kapcsolattartásában.

Szigetvári Viktor miután 2006 őszén távozott az MSZP-től, Szigetvári és Társai Kommunikációs Vállalat néven üzleti és politikai kommunikációs tanácsadó társaságot alapított Levendel Ádámmal és Sterk Péterrel. Cégük az elmúlt években számos önkormányzat számára végzett közösségi kommunikációs tanácsadást, piaci vállalatok számára stratégiai kommunikációs tanácsadói szolgáltatást, és részt vett több romániai parlamenti párt választási kampányaiban is. A társaság tanácsadója volt Bajnai Gordon minisztériumának, és eseti megbízások alapján tanácsadással támogatta az MSZP kampányait is.

Az MTI kérdésére Szigetvári elmondta, hogy kinevezése esetén az elkövetkező harminc napban a törvényi kötelezettségeken túlmenően szünteti meg az összeférhetetlenségeket üzleti érdekeltsége és új pozíciója között. Ennek részeként a nevét viselő kommunikációs vállalatban birtokolt egyharmadnyi tulajdonrészét eladja tulajdonostársainak, lemond az ügyvezetői pozícióról, a cég központi költségvetési szervvel megkötött szerződését felmondja, valamint az első üzleti negyedév végével lezárja a már megkezdett projekteket.

A továbbiakban mindaddig, amíg új pozícióját viseli, a társaság nem köt szerződést minisztériummal, háttérintézménnyel, üzleti stratégiai tanácsadási céllal piaci vállalattal - tette hozzá. Az elkövetkező időszakban a Szigetvári és Társai Kommunikációs Vállalat - amely nevet is változtat - kizárólag önkormányzati ügyfeleivel és véleménykutatási projektekkel foglalkozik majd.