Két új gyanúsított van a Cozma-ügyben

Vágólapra másolva!
Két új gyanúsított került a veszprémi rendőrök látókörébe a Cozma-gyilkosság kapcsán - írja a Népszabadság hétfői száma. Valószínűleg mindketten a veszprémi kézilabdázó gyilkosainak szökésében segédkeztek. Egyiküket előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Egy budapesti nő és egy férfi ellen indított büntetőeljárást a rendőrség a Cozma-üggyel összefüggésben - közölte a Veszprém megyei rendőrség szóvivője, Váradi Piroska. Mindkettejüket bűnpártolással gyanúsítják, a férfit 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, a nő szabadlábon védekezhet. A rendőrség további részleteket nem árult el.

A Népszabadság úgy tudja, a két gyanúsított a szökésében segíthetett, akiket Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolásával gyanúsít a rendőrség. A lap szerint a két új gyanúsított egyike R. Sándor barátnője. A lap meg nem erősített információkra támaszkodva azt írta: a gyanúsított nő vezette azt az Ausztriában feltartóztatott autót, amiben R. Sándort és N. Győzőt elfogták az osztrák rendőrök. Még mindezek előtt, a gyilkosság utáni első délelőtt Budapesten találkoztak a gyanúsítottak, és itt beszélték meg a szökés mikéntjét. Másikuk egy budapesti férfi, akit a rendőrség már előzetes letartóztatásba helyezett.

Marian Cozmát, az MKB-Veszprém játékosát február 8-án szúrták le egy veszprémi szórakozóhelyen. Két csapattársa is megsérült: a Cozma segítségére siető Ivan Pesic kapus, a horvát válogatott tagja életveszélyes sérülést szenvedett, egyik veséjét el kellett távolítani, Zarko Sesum irányító játékos, a szerb válogatott tagja pedig súlyos szem- és arcsérülésekkel került kórházba. Sesum már korábban, Pesic pénteken hagyhatta el a kórházat.

Az ügynek eddig összesen öt gyanúsítottja van. R. Sándort és N. Győzőt még a gyilkosság napján fogták el Ausztriában. Sz. Iván február 12-én feladta magát. A negyedik gyanúsítottat 16-án, az ötödiket gyanúsítottat pedig 18-án fogták el.