Hétfőtől jobb lesz elkerülni autóval a Belvárost

Vágólapra másolva!
Hétfőtől forgalomkorlátozásokat vezetnek be Budapest belvárosában, mert elkezdődik egy új, gyalogosoknak fenntartott főutca kialakítása. Hétfőtől lezárják a Bástya utcát, a Papnövelde utcát és a Henszlmann utcát, szerdától pedig az Október 6. utcát is. A Károlyi Mihály utcában, a Kecskeméti utcában és a Petőfi Sándor utcában csak egy forgalmi sáv lesz járható.
Vágólapra másolva!

Parkolási tilalmat vezetnek be és forgalomkorlátozások kezdődnek a héten Budapest belvárosában, mert új, elsősorban gyalogos közlekedésre való főutcát alakítanak ki a Kecskeméti utca-Károlyi Mihály utca-Petőfi Sándor utca-Bécsi utca-Október 6. utca-Honvéd utca nyomvonalon. Ezekben az utcákban az átmenő autós forgalom megszűnik, de a BKV járatai továbbra is közlekednek majd - derül ki a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft. lakosságot tájékoztató szórólapjáról.

A bontási munkálatok hétfőn kezdődnek. Hétfőtől tilos a parkolás emiatt a Károlyi Mihály utcában, a Kecskeméti utcában és a Petőfi Sándor utcában. Ezekben az utcákban, továbbá a Bécsi utcában hétfőtől várhatóan június 20-ig csak egy forgalomi sáv lesz járható. Június 20-a után teljesen lezárják ezt a területet a munkálatok befejeződéséig, aminek a várható időpontja 2010 májusa. Az Október 6-a utcát már szerdától lezárják a József Attila utca és az Arany János utca között.

Felújítják a készülő főutca melletti kis utcákat is. Hétfőn már elkezdenek dolgozni a Bástya utcában, a Papnövelde utcában és a Henszlmann utcában, ezért ezeket is lezárják a forgalom elől. Az épületeket a városfejlesztő cég szerint a munkálatok ideje alatt is meg lehet majd közelíteni.

A BKV járatai június 20-ig a szokott rend szerint haladnak végig a Kecskeméti utca-Károlyi Mihály utca-Petőfi Sándor utca-Bécsi utca vonalon, de június 20-tól elterelik őket. Az Erzsébet térről a buszok az Akadémia utcán haladnak tovább a Kossuth Lajos tér, Vértanúk tere, Szemere utca felé.

Forrás: Google Maps