Árammal védekezett a tolvajoktól tartó férfi

Vágólapra másolva!
Áramot vezetett a házának kerítésébe egy Szabolcs megyei településen egy tolvajoktól tartó férfi, aki ellen emiatt eljárást indított a rendőrség. A szomszédot megrázta az áram, de nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisaron emberölési kísérlettel gyanúsítanak egy 41 éves férfit, aki a rendőrség szerint szombaton a házának kerítésébe 220 volt feszültségű áramot vezetett, és az megrázta a szomszédot. A szomszédnak az volt a szerencséje, hogy gumicsizmát és kesztyűt viselt, és íg csak érezte az áramütést, de nem sérült meg - derül ki a rendőrség közleményéből.

A gyanúsított férfi a kihallgatásakor azt mondta, hogy amíg ő börtönben volt, addig a házát többször feltörték és udvaráról is loptak. A rendőrség szerint a férfi onnan vette az ötletet, hogy a tévében látott egy gazdát, aki hasonló módon védte meg uborkáját a tolvajoktól.

A szabadulása óta ugyan nem történt lopás, de a férfi azt mondta a rendőröknek, hogy továbbra is tartott a betörőktől - olvasható a közleményben. Az áramot a szobai konnektortól vezette ki, és a házban egy lámpa jelezte, hogy feszültség alatt volt-e a kerítés - közölte a rendőrség, amely szerint ugyanakkor a férfi a szomszédoknak nem szólt minderről.