Motorbaleseteket hozott a napos hétvége

Vágólapra másolva!
Több motorbaleset történt szombaton országszerte. A rendőrség szerint a hirtelen jött jó időben sokkal többen ültek motorra vagy biciklire, az autósok viszont elszoktak attól, hogy figyeljenek a kétkerekű járművekre. Egy halottja és négy súlyos sebesültje van a karamboloknak.
Vágólapra másolva!

Egy halottja és négy súlyos sérültje volt szombaton az ország több pontján történt motoros baleseteknek. A mostani hétvége az első, amikor a kellemes tavaszi időben a motorosok és a kerékpárosok nagy számban mennek ki az utakra - mondta Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szerinte az autósok az elmúlt csaknem fél évben elszoktak attól, hogy figyeljenek a kétkerekű járművekre, így azok nagyszámú megjelenése komoly balesetveszélyt jelent.

Szombaton halálos áldozattal járó baleset Zala megyében, a 76-os úton, az Alsónemesapáti felé vezető elágazó közelében volt. Itt egy motoros egy személygépkocsival ütközött, ám a baleset egyéb részletei még nem ismertek.

Szintén személygépkocsival ütközött egy motoros kora este a 11-es úton, Pap szigetnél. A vélhetően gyorsan haladó motoros már nem tudta kikerülni azt az autót, amely meg akart fordulni a 11-es úton, ezért összeütköztek - mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A karambolnak az első információk szerint két súlyos sérültje van.

Pilisszentkereszt és Dobogókő között két motoros frontálisan ütközött szombaton. A két motoros egyike eddig ismeretlen okból átsodródott a szembe jövő sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szembe érkező másik járművel. Ennek az ütközésnek is volt két súlyos sérültje, illetve egy ember könnyű sérüléseket szenvedett.