Minden eddiginél nagyobb Critical Mass várható

Vágólapra másolva!
Április 19-én rendezik az idei első Critical Mass felvonulást, amely a rendezők szerint minden eddiginél nagyobb lesz. A megmozduláshoz ezúttal babakocsis családok is csatlakoznak.
Vágólapra másolva!

Április 19-én, a Föld Napja alkalmából rendezik az idei első budapesti Critical Mass felvonulást, amely a szervezők szerint az eddigi legnagyobb lesz. A demonstrációhoz ezúttal gyerekes, babakocsis családok is csatlakozhatnak. A demonstráció többnyire lezárt útszakaszokon, rendőri biztosítással zajlik és esőben sem marad el.

A szervezők célja a városi kerékpározás népszerűsítése, a városlakók figyelmének felhívása a biciklis közlekedés előnyeire és társadalmi hasznára. Mint közleményükben írták, igyekeznek a lehető legtöbb embert rávenni arra, hogy közlekedési eszközként használja a kerékpárt, így próbálják a döntéshozóktól kikényszeríteni a városi közlekedés terén eddig halogatott változásokat.

A biciklis felvonulás április 19-én, vasárnap 15 órakor indul a Tabánból, ahol 14 órakor kezdődik a gyülekezés. Az útvonal hossza 12 km, időtartama 2 és fél óra. A felvonulás 17 óra 30 perckor zárul a Városligetben a szokásos, több tízezres bicikliemeléssel.