Új verzióval állt elő a Prikkel-ügy vádlottja

Vágólapra másolva!
A Prikkel-házaspár meggyilkolásával vádolt egyik férfi az ügy szerdai tárgyalásán azzal állt elő, hogy a holttesteket rejtő terepjárót átadta egy embernek a határban, Mezőszilas és Igar között. A házaspár 2006. december 29-én tűnt el, a rendőrség néhány nappal később kiégett terepjárójukban talált rá a holttestükre. A vád szerint két férfi - apa és fia - gyilkolta meg őket nyereségvágyból, hogy szabaduljanak tartozásuktól.
Vágólapra másolva!

Új, a bíróságot is meglepő verzióval állt elő a Prikkel házaspár meggyilkolásával gyanúsított két vádlott egyike az ügy szerdai tárgyalásán. A két férfit - apa és fia - azzal vádolják, hogy előre kitervelten, nyereségvágyból ölték meg a házaspárt, mert el akarták kerülni egy tartozás visszafizetését.

A mezőszilasi házaspár 2006 december 29-én este tűnt el. A rendőrség már másnap keresni kezdte őket, de kiégett autójukat csak január 4-én találták meg a Mezőszilassal szomszédos Igar község határában, egy rejtett völgykatlanban. A szakértők DNS-vizsgálattal igazolták, hogy az utastérben a házaspár csontjai voltak.

A vádirat szerint a gyilkosság hátterében egy kölcsönügylet állt. A megvádolt fiú bővíteni akarta édesanyjával közös cégét, ezért 2005 augusztusában 10 millió forint kölcsönt vett fel Prikkeléktől havi kamatra. A kölcsönadó az asszony volt, a pénz fedezetéül a kölcsönt kérő család mezőszilasi ingatlana szolgált.

A fiú kezdetben rendesen fizette a kamatokat, aztán előbb a tőketartozás esedékes részletét nem törlesztette a megállapodott határidőre, 2006 utolsó két hónapjában pedig már a kamatokkal is adós maradt. Kifizetésükre december 29-ig kapott haladékot. A vádirat szerint ekkor apa és fia elhatározta: megölik Prikkeléket, hogy szabaduljanak az erőn felül vállalt anyagi terhektől, a holttesteket eltüntetik, a gyilkosságot emberrablásnak álcázzák.

A házaspárt 2006. december 29-én az adósság visszafizetésének ígéretével a házukhoz csalták, ott közölték velük, hogy a kölcsönt nem tudják visszafizetni, szóváltás alakult ki, és végül mindkettőjüket halálra verték - áll a vádiratban, amely szerint a holttesteket ezután a terepjáróba tették, a kocsit pedig felgyújtották. Az autó felgyújtása miatt apát és fiát az emberölésen kívül jelentős kárt okozó rongálással is vádolják.

A szerdai tárgyalási napon a bíróság végigjárta a vádlottak mezőszilasi házától addig a völgykatlanig vezető utat, ahol a felgyújtott autót megtalálták. A vádlottakat két rabszállító kocsiban, kommandósok kíséretében szállították Mezőszilasra. A kiégett kocsi megtalálásának helyszínén, a nehezen megközelíthető és észrevehető tisztáson a Prikkel család virágos emlékhelyet alakított ki a meggyilkolt házaspár emlékére.

Az apa, aki korábban elismerte a gyilkosságot, szerdán azzal állt elő: a házaspár terepjáróját - benne a férj és feleség holttestével - Mezőszilas és Igar között, a határban átadta egy embernek, akit nem nevezett meg. Azt mondta: a férfit a határból hívta fel telefonon, a falu szélén találkoztak, a meg nem nevezett ember beült mellé, és annak a helynek a közelébe hajtottak, ahol a fia várt rá egy másik autóban.

A vádlott elmondása szerint a férfi elhajtott a terepjáróval, ő pedig a domboldalon átvágva, gyalog felment arra a helyre, ahol a fiával találkozott, majd együtt visszahajtottak a faluba. Az apa megmutatta a bíróságnak egy szántóföld melletti földúton azt a helyet, ahol állítása szerint a fia várt rá. A helyszínre vonatkozó állítást a tárgyaláson a fiú is megerősítette, de vallomást ezúttal sem tett. Az apa szerdán nem válaszolt az előadott új verzióval kapcsolatos kérdésekre, a részletekről - a védőjével való tanácskozást követően - várhatóan a per következő tárgyalásán, április 17-én beszél majd.