Lezárja a rendőrség a Kossuth tér egy részét

Vágólapra másolva!
Fémkordonnal biztonsági zónát különít el a rendőrség a Kossuth téren, az Országház körül. A területlezárás június 30-ig érvényben maradhat a Köztársasági Őrezred parancsnokának szerdai rendelete szerint. A lezárást az esetleges rendzavarások megelőzésével indokolták.
Vágólapra másolva!

Dobozi József, a Köztársasági Őrezred parancsnoka szerdán elrendelte az Országház előtti terület egy részének lezárását - olvasható a rendőrség honlapján. A korlátozás szerda hajnaltól a "szükséges ideig", legkésőbb június 30-ig szól.

Fémkordont raknak ki az északi behajtónál a Széchenyi rakpart és a Kossuth tér sarkától a sorompóig a járda vonalában, tovább a lánckordon mentén, a köztársasági lobogó talapzata és az 1956-os emlékhely vonalában a virágládák előtt, a villamospálya felőli oldalon, a lánckordon mentén a járda vonalában a Duna-parti kovácsoltvas kerítésig, valamint a folyó melletti oldalon.

Az indoklás szerint a korábbi utcai zavargásokra figyelemmel spontán megmozdulásokra lehet számítani a Kossuth téren, és nem zárható ki, hogy megpróbálják megzavarni a rendet.

Az Országgyűlés zavartalan működésére és a belépésre jogosult emberek biztonságára hivatkozva rendelte el Dobozi a biztonsági zóna kijelölését, elkülönítve azt a gyülekezési jog gyakorlására használható területtől a Kossuth téren.