Szili zárja a dunaszerdahelyi meccs miatti egyeztetést

Vágólapra másolva!
Március 12-én lesz a magyar-szlovák házelnöki találkozó Szlovákiában. A találkozó zárja a két ország közötti egyeztetéssorozatot, amely többek között a tavaly botrányba fulladt dunaszerdahelyi focimeccs miatt indult.
Vágólapra másolva!

A szlovák házelnök meghívására március 12-én a Párkány melletti Béla kastélyában kerül sor a magyar-szlovák házelnöki találkozóra - közölte szombaton Párizsban Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, aki az Európai Unió nemzeti parlamenti elnökeinek kétnapos konferenciáján vett részt. Szili a konferencián a márciusra tervezett kétoldalú megbeszélésről is egyeztetett Pavol Paska szlovák házelnökkel.

A szlovákiai találkozón a házelnökök foglalják majd össze a két ország parlamenti bizottsági egyeztetéseinek eredményét.

A két ország parlamenti bizottságai között azt követően kezdődött egyeztetés, hogy a két ország viszonya elmérgesedett a dunaszerdahelyi focimeccsen történtek miatt. Tavaly november 1-jén játszott dunaszerdahelyi DAC-Slovan labdarúgó-mérkőzésen szlovák rohamrendőrök benyomultak a hazaiak szektorába - ahol magyarok is voltak -, és rátámadtak az emberekre. Összesen 31 drukkert állítottak elő, köztük 16 magyar állampolgárt. Tizenegyen megsérültek, köztük öt magyarországi szurkoló.