Szonda: Saját pártjuk válságkezelésében bíznak a választók

Vágólapra másolva!
A válság, illetve a megoldására vonatkozó politikai javaslatok sem változtattak a parlamenti pártok támogatottságán, a biztos szavazók hatvan százaléka a Fideszt támogatja - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből, amelyet a Népszabadság közöl. A válaszadók kevesebb mint harmada venne részt az EP-választásokon.
Vágólapra másolva!

Februárban az összes választókorú körében 33:17, a biztos szavazatot ígérők között 61:27 a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben, vagyis a pénzügyi-gazdaság válság megoldásával kapcsolatos politikusi reakciók sem változtatták meg a párterőviszonyokat - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos februári felmérése alapján. A szimpatizánsok saját pártjuk megoldási javaslataiban bíznak, az ellenoldal javaslatait nem veszik tudomásul, míg a bizonytalanok senkinek nem hisznek a felmérés szerint.

Az SZDSZ és az MDF támogatottsága egyaránt két százalék. A Szonda Ipsos kutatása szerint a szocialista párt hívei évek óta passzívabbak a Fidesz támogatóinál, most is jóval visszafogottabbak és bizonytalanabbak. A 2010-es választással kapcsolatban minden ötödik baloldali szimpatizáns lehetségesnek tartotta, hogy nem tart ki addig az MSZP mellett, míg a Fidesz táborából kevesebben - minden tizedik támogató - morzsolódhat le.

Ha most tartanák a parlamenti választást, azon a szavazásra jogosultak 46 százaléka venne részt, és csupán 30 százalék venne részt a júniusi EP-választáson - derül ki a reprezentatív felméréséből.