MN: Külföldi szakértő is segít a tatárszentgyörgyi ügyben

Vágólapra másolva!
Külföldi szakértő segítségével készítenek pszichológiai profilt a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság lehetséges elkövetőiről - írja a Magyar Nemzet. Pénteken hozzák nyilvánosságra a belső vizsgálat eredményét, amelyből kiderülhet, hibáztak-e a támadást kezdetben füstmérgezéses balesetnek feltüntető rendőrök.
Vágólapra másolva!

Külföldi szakértőt von be a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság felderítésébe a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - írja rendőrségi forrásra hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap szerint a szakértő segítségével rajzolják majd fel az elkövetők pszichológiai profilját. Megpróbálják többek között meghatározni az elkövetők korát, nemét, iskolázottságát, intelligenciáját és azt, hogy mutatnak-e patológiás vonásokat.

Pénteken hozhatják nyilvánosságra annak a belső vizsgálatnak az eredményét, amely azt tárta fel, hogy a tatárszentgyörgyi támadásnál helyszínelő rendőrök hibáztak-e, amikor kezdetben nem gyilkosságként kezelték az ügyet, hanem balesetként. Az NNI csütörtökön újra átvizsgálta a helyszínt, de tagadták, hogy újrakezdték volna a helyszínelést, mint közölték, további nyomozati cselekményeket végeztek el.

Vasárnapról hétfőre virradó éjjel a Pest megyei Tatárszentgyörgyön ismeretlenek felgyújtottak egy házat, a benne lakó öttagú családból pedig a 27 éves apát és 4 éves kisfiát lelőtték. A rendőrség eleinte azt közölte: az apa és a fiú füstmérgezésben halt meg, miután a házuk elektromos tűzben leégett. Később elismerték, hogy az áldozatokat megölték. Az áldozatokat kedd délután temetik el a helyi temetőben.