Gázpatronokat dobtak celldömölki családok házai elé

Vágólapra másolva!
Szén-dioxidos palackokkal ijesztettek rá celldömölki családokra csütörtökön: két alkalommal is ilyen tárgyar dobtak házaik elé. A rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem mindkétszer kivonult a helyszínre. A lakók szerint a palackokat egy elhaladó fekete autóból dobták ki.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön két alkalommal is gázpalackot dobtak celldömölki családok házai elé. Az első eset délelőtt okozott nagy riadalmat a település alsósági részének főutcáján, a második az esti órákban történt. A rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem este újra kivonult, a helyszíni vizsgálat jelenleg is tart - tudta meg az MTI telefonon a ház lakóitól.

"Délelőtt a mi házunk elé, most pedig mellettünk, a lányomék háza elé dobták le azt a füstölgő valamit, amiről nekünk azt mondták, hogy valamiféle patron. Szerintünk ez nem patron, szerintünk ez valamiféle robbanószer lehet, és most már másodszor dobják ide, nagyon félünk" - mondta el Kuckár Józsefné.

Az asszony hozzátette: reggel is és most is tűzszerészek vizsgálták meg a tárgyat, lezárták az egész utcát. A környéken élők mind a kétszer egy egyterű fekete Jeepet láttak elhajtani Jánosháza irányába, szerintük abból dobhatták ki a patronokat.

Kuckár Józsefné szerint békében élnek szomszédaikkal, nem tud arról, hogy haragosaik lennének. Családjukban több kisgyerek is van. Rendőrségi védelmet kértek a történtek miatt - mondta el az asszony.

Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: a délelőtti esetnél a katasztrófavédelem szakemberei azt állapították meg, hogy a 15 centiméter hosszú, 5 centiméter átmérőjű tárgy egy ártalmatlan szén-dioxidos palack volt, amelyet feltevésük szerint azért dobhattak ki egy autóból, mert az a járműben működésbe léphetett.

Az esti esetet követően a sajtóreferens megerősítette: ismét folyik a helyszíni vizsgálat, a katasztrófavédelem is újból kivonult. Az elsődleges adatok szerint egy hasonló, csak nagyobb méretű szén-dioxidos patronról van szó, mint az első esetben.

Az MTI kérdésére Szalai azt mondta: tudnak a fekete autóról, erre nézve is folyik a vizsgálat. A rendőrségi szóvivő szerint mindkét esetet közigazgatási eljárás keretében vizsgálják, egyelőre még az sem állapítható meg, hogy történt-e bűncselekmény.