Életveszélyesen megfenyegettek egy enyingi családot

Vágólapra másolva!
Életveszélyesen megfenyegettek egy enyingi férfit és családját. A megfenyegetett férfi, aki a Fejér megyei cigány kisebbségi önkormányzat alelnöke, feljelentést tett az ügyben.
Vágólapra másolva!

Életveszélyesen megfenyegették a Fejér Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat alelnökét, az Enyingi Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselőjét, Raffael Jánost és családját. A család hétfőn délelőtt kapta meg a fenyegető levelet, ebben többek között az állt: "szemet szemért, halált a gyilkosokra" - mondta Raffael. A férfi feljelentést tett az ügyben. Azt mondta, családja retteg, hogy "Tatárszentgyörgy után Enying következik majd".

Az Országos Cigány Önkormányzat szóvivője, Bogdán János közölte, a rendőrségtől védelmet kérnek a család részére. Az enyingi Raffael családnak Bogdán János szerint nincs köze a Cozma-gyilkosság enyingi gyanúsítottjához.

A rendőrség még vizsgálja a levél tartalmát - közölte a Fejér megyei rendőrség. A levélben foglaltakról a szóvivő nem adtak információt, csak annyit mondott, Enyingen "megfelelő létszámú" rendőr teljesít szolgálatot, és a kisvárosban nyugalom van.

Raffael János fiát korábban a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte egy enyingi benzinkútnál történt csoportos garázdaság ügyében. Az enyingi benzinkútnál február 15-én este egy 15-20 fős, egyikük - Raffael János fiának - születésnapját ünneplő társaság italosüvegekkel dobált meg több, a töltőállomáshoz érkező autót. A kiérkező rendőröknek azt mondták, hogy az ismeretlen autósok rájuk támadtak, ők csak védekeztek.