Bombariadó miatt ürítették ki az egri Tescót

Vágólapra másolva!
Bombafenyegetés miatt kellett kiüríteni az egri Tesco áruházat kedd délután. Az épületet a rendőrök 3 óra alatt átvizsgálták, de bombát nem találtak. A rendőrség az ügyben két fiatalkorút vett őrizetbe, a gyanú szerint ők voltak a fenyegetők.
Vágólapra másolva!

Bombafenyegetés miatt ki kellett üríteni kedd délután az egri Tesco áruházat - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. Az ismeretlen telefonáló délután háromnegyed kettő körül hívta fel az áruházat, és közölte: bombát helyezett el az épületben. A riadót követően a rendőrség lezárta az áruház parkolóját és a helyszínre érkeztek a tűzoltók illetve a mentők is.

A több száz vásárló rendben elhagyta az épületet - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. A bombakeresést nem sokkal fél öt előtt befejezték a rendőrök és nem találtak robbanó szerkezetet a szupermarketben - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Ugyanakkor elfogtak egy terpesi és egy egri fiút, akiket közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt hallgat ki a rendőrség - tette hozzá Soltész Bálint.

Az MTI úgy értesült, hogy a fiúk mobiltelefonról hívták az áruházat és a rendőrségnek sikerült azonosítani a hívó számát. A bombafenyegetés miatt csaknem három órán át volt zárva a szupermarket.

Csak Szegeden az utóbbi hónapokban tizenhárom bombafenyegetés történt tizennyolc helyszínen. Az első bejelentés tavaly július 18-án érkezett, az utolsó pedig idén február 20-án. Eddig három gyanúsítottja van az utóbbi hónapok szegedi bombafenyegetéseinek, egyikük a fővárosban is több alkalommal tett ilyen bejelentést.