Meglephette Bokrost az MDF felkérése

Vágólapra másolva!
Az MDF kedden bejelentette: Bokros Lajos volt pénzügyminisztert kéri fel, hogy vezesse a párt EP-listáját. Egyelőre nem tudni, hogy Bokros elfogadja-e a felkérést, és az sem világos, hogy a párt megkereste-e őt a bejelentés előtt. Dávid Ibolya pártelnök nem beszélt vele, de abban bízik, hogy "talán a hétvégén" tud vele egyeztetni.
Vágólapra másolva!

A Magyar Demokrata Fórum Elnöksége keddi ülésén úgy döntött: Bokros Lajos volt pénzügyminisztert, a Közép-Európai Egyetem tanárát kéri fel, hogy vállalja az MDF európai képviselő választási listájának vezetését - közölte kedden az MDF. Dávid Ibolya pártelnök közleménye szerint azért Bokrosra esett a választás, mert nála "jobban senki nem ért a pénzügyi gazdasági válság kezeléséhez".

Az MTI kedd estig nem tudta elérni Bokros Lajost, így egyelőre nem tudni, hogy a volt pénzügyminiszter elfogadja-e a felkérést. Az MTV szerda reggeli műsorában Dávid Ibolya próbálta elhárítani az azzal kapcsolatos kérdéseket, hogy a párt előzetesen megkereste-e Bokrost, az azonban kiderült, hogy ő személy szerint nem beszélt vele.

"Tudomásom szerint külföldön van" - mondta Bokrosról Dávid Ibolya, és hozzátette, hogy "talán majd a hétvégén" tud vele beszélni. Arra a kérdésre, hogy ha Bokrosra azért esett a választásuk, mert alkalmasnak tartják a hazai válság kezelésére, akkor miért akarják Brüsszelbe küldeni, azt válaszolta, hogy a közgazdásznak biztos nem okozna gondot, hogy - más EP-képviselőkhöz hasonlóan - "itthon is segítsen".

A Fidesz-KDNP listáját Schmitt Pál, az SZDSZ listáját pedig Szent-Iványi István vezeti. Az MSZP listavezetőjét várhatóan pénteken nevezi meg Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök.