Három bombával fenyegető bukott le Szegeden

Vágólapra másolva!
Eddig három gyanúsítottja van az utóbbi hónapok szegedi bombafenyegetéseinek, egyikük a fővárosban is több alkalommal tett ilyen bejelentést. A gyanúsítottak közintézményeket, bankokat és egy kocsmát is bombával fenyegettek.
Vágólapra másolva!

Nyolc esetben hozott sikert a nyomozás az utóbbi hónapok szegedi bombariadóival kapcsolatban, egy ember már előzetes letartóztatásban van, egy ellen kezdeményezték az eljárást, egy pedig szabadlábon védekezhet - közölte hétfői rendkívüli sajtótájékoztatóján a város rendőrkapitánya, Zélity László, aki szerint az utóbbi hónapokban összesen tizenhárom bejelentés érkezett tizennyolc helyszínre vonatkozóan. A fenyegetések általában pénzintézetek, közintézmények egy esetben pedig egy kocsma ellen irányultak.

Az utolsó, pénteki bejelentés kapcsán elfogott férfit már őrizetbe vették, az ő számlájára négy szegedi bejelentés írható. Ő volt az is, aki múlt héten Budapesten hét alkalommal jelentetett be bombariadót különböző helyszínekre, köztük bevásárlóközpontok, közintézmények, pályaudvarok ellen. Így jelenleg a fővárosban is folyik ellene eljárás közveszéllyel fenyegetés miatt. A 46 éves férfi egyébként többszörösen büntetett előéletű, hajléktalan, rokkantnyugdíjas.

Más bűncselekmények miatt előzetes letartóztatásban van egy ötvenhat éves férfi is, aki a szegedi mentőállomásra jelentett be bombariadót és a szegedi tűzoltókat riasztotta, hogy ég az egyik hipermarket. A harmadik, 21 éves gyanúsított szabadlábon védekezhet. Az elkövetőknek nincs közük egymáshoz, a rendőrség szerint az idősebb elkövetők pszichés állapotuk hatására telefonáltak, az ifjabb elkövető pedig a hecc kedvéért.