Rendőrök is voltak a Cozma-gyilkosság idején a bárban

Vágólapra másolva!
Több szolgálaton kívüli rendőr és egy bírónő is szórakozott a veszprémi Patrióta bárban a Cozma-gyilkosság idején - írja a Népszabadság Online. A rendőröket kihallgatták, a bírónő viszont állítólag nem jelentkezett még tanúvallomásra.
Vágólapra másolva!

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőre ígért tájékoztatást az MTI-nek a Népszabadság Online vasárnapi értesülésével kapcsolatban, miszerint több rendőr és egy bírónő is szórakozott a Patrióta bárban a Cozma-gyilkosság idején.

A Népszabadság Online szerint a szolgálaton kívül a bárban tartózkodó rendőröket már ki is hallgatták, "bár egyes források szerint korántsem valamennyiüket", a bírónőt azonban a portál szerint még nem. "Egyesek a rendőrökről azt gyanítják, hogy kvázi biztonsági emberekként voltak jelen, de erre nincs bizonyíték" - olvasható a cikkben.

"Állítólag kevéssel a gyilkosság előtt a szolgálatban lévő járőrök is "benéztek" a Patriótába, de miután nem láttak okot az intézkedésre, az ott lévők igazoltatására, tovább álltak" - olvasható Népszabadság Online-on. Az internetes oldal szerint "az ott szórakozó bírónő pedig a hírek szerint a rendőrség felhívása ellenére máig nem jelentkezett tanúvallomásra".

A megyei főkapitányság szóvivője részben cáfolta a fentieket, amikor közölte az MTI-vel vasárnap este, hogy egyenruhás rendőrök azon az éjszakán csak a Patriótától mintegy 400-500 méternyire lévő Latin nevezetű szórakozóhelyen jártak.

Február 8-án hajnalban a veszprémi Patrióta bárban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedés során meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott kézilabdázóját.

A bűncselekményben a sporttársa segítségére siető Ivan Pesic kapus, a horvát válogatott tagja életveszélyes sérülést szenvedett (egyik veséjét el kellett távolítani), Zarko Sesum, irányító játékos, a szerb válogatott tagja pedig súlyos szem- és arcsérülésekkel került kórházba. Sesum már a hét elején, Pesic pedig pénteken hagyta el a kórházat.