Gyorssegély a polgári gázrobbanás károsultjainak

Vágólapra másolva!
Gyorssegélyt kapnak a polgári gázrobbanás károsultjai. A pénteki robbanás következtében egy ház teljesen megsemmisült, két lakóház lakhatatlanná vált, további hét pedig károsodott. A szerencsétlenség okát még vizsgálják.
Vágólapra másolva!

Gyorssegélyben részesítik a polgári gázrobbanás károsultjait - erről a város képviselő-testülete döntött vasárnap délutáni rendkívüli ülésén. A város költségvetésének kétmillió forintos krízistartalékát a robbanás károsultjainak megsegítésére ajánlják fel.

Ebből az alapból egymillió forintot a felrobbant ház mellett élő négygyermekes család kap, egy másik szomszédot félmillió forintos, további három családot 100-100 ezer forintos, három családot 25-25 ezer forintos gyorssegélyben részesítenek. Emellett polgár önkormányzatának valamennyi képviselője egyhavi tiszteletdíját ajánlotta fel a károsultaknak.

Tóth József polgármester példaértékűnek nevezte, ahogy a város összefogott a tragikus kimenetelű gázrobbanás károsultjainak megsegítésére. A helyreállítási munkák már vasárnap megkezdődtek, több helyi vállalkozó és kereskedő építőanyagokat, illetve kétkezi munkát is felajánlott a helyreállításhoz.

A polgármester közölte, vasárnap reggel Gyurcsány Ferenc miniszterelnök telefonon fejezte ki megrendülését a pénteken történt gázrobbanás miatt, és hárommillió forintos költségvetési gyorssegélyt ajánlott fel a károsultaknak.

Bár a robbanás okát még szakértők vizsgálják, az elkészült kárfelmérés szerint egy ház teljesen megsemmisült, két lakóház lakhatatlanná vált, további hét pedig károsodott. Megrongálódott a robbanás következtében négy személygépkocsi és kár keletkezett a közelben lévő önkormányzati ravatalozóban és a temetkezési cég épületében is. A polgárőrök éjjel-nappal őrzik a területet - közölte a polgármester.

Az önkormányzat számlát nyitott, ahol a lakossági felajánlásokat fogadják. Polgáron a Dante utcai házban péntek délután történt hatalmas erejű robbanás következtében az épületben tartózkodó 74 éves édesanya és 32 éves fia életét vesztette.