Tart még a helyszínelés a polgári gázrobbanásnál

Vágólapra másolva!
Még szombat délután is a polgári gázrobbanás helyszínén tartózkodtak a tűzoltóság, a rendőrség és a gázszolgáltató szakemberei - közölte a város polgármestere. A két halálos áldozatot követelő tragédia miatt vasárnapra rendkívüli képviselő-testületi ülést hívtak össze.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze vasárnap délutánra a pénteken történt, két halálos áldozatot követelő gázrobbanás ügyében Tóth József, Polgár polgármestere. A tűzoltóság, a rendőrség, a gázszolgáltató szakemberei jelenleg is a robbanás helyszínén tartózkodnak - mondta el Tóth szombat délután. A romeltakarítás csak a szakértői szemle befejezése után kezdődhet meg - tette hozzá.

A polgármester szerint a tragédia helyszínét sokan keresik fel, többen segítséget ajánlottak fel a házak helyreállításához. A segítségek koordinálására és az önkormányzati támogatásról való döntés érdekében hívta össze a rendkívüli képviselő-testületi ülést vasárnapra. Ekkor döntenek arról, ki milyen anyagi támogatásra szorul, illetve milyen eszközökre, gépekre, anyagokra van szükség a gyors helyreállítás érdekében. Több biztosító társaság képviselője a helyszínen tartózkodik, a károk felmérése folyamatos - közölte Tóth.

A Dante utcai házban pénteken délután négy órakor következett be a hatalmas erejű robbanás. A házban tartózkodó 74 éves édesanya és 32 éves fia életét vesztette. A robbanás erejétől négy másik épület súlyosan megrongálódott, további 6-8-ban pedig kisebb-nagyobb károk keletkeztek.