Két halott a polgári gázrobbanásban

Vágólapra másolva!
Két ember meghalt, amikor felrobbant egy családi ház a Hajdú-Bihar megyei Polgáron. Egy idős nő és fia vesztette életét, a mentők egy könyebb sérültet láttak el. A robbanás ereje több száz méteres körzetben megrongálta a szomszédos házakat, egy családot ki is kellett költöztetni.
Vágólapra másolva!

Felrobbant egy családi ház a Hajdú-Bihar megyei Polgáron. A tiszaújvárosi tűzoltók péntek délután 15.47-kor kaptak bejelentést arról, hogy Dante utca egyik háza felrobbant - mondta az [origo]-nak Szentes György, a katasztrófavédelem szóvivője. Szentes szerint ketten tartózkodtak az épületben.

A ház egy 74 éves nőre és 32 éves fiára omlott. Mindketten meghaltak. Korábban az MTI egy nagymama és unokája haláláról adott hírt. A tűzoltók előbb a nő, később fia holttestét is megtalálták a romok között.

Tóth József helyi polgármester szerint a robbanás miatt négy lakóépület is súlyosan megrongálódott a szomszédságban, és további hat-nyolc házban is kár keletkezett. Gázrobbanás történt. Szentes György azt mondta, hogy a felrobbant ház teljesen megsemmisült, a mellette lévő két háznak pedig a tetőszerkezete szenvedett súlyos károkat, de négy másik épületben is károk keletkeztek. A robbanás több száz méteres körzetében más épületek is megrongálódtak - mondták az [origo]-nak a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrkapitányság sajtóosztályán.

A felrobbant épület melletti házból egy hattagú családot kellett kiköltöztetni. Az önkormányzat szállást ajánlott fel nekik, de ők inkább rokonoknál töltik az éjszakát. Tóth szerint a lakóház teljesen telített volt gázzal, ezért volt olyan hatalmas erejű robbanás. A városban nyugalom van, mindenkinek fedél van a feje felett, a tűzoltók elmentek, a helyszínt polgárőrök biztosítják - közölte a polgármester.

Forrás: MTI

A károsultaknak az önkormányzat azonnali gyorssegélyt biztosít, emellett építőanyagokkal - cseréppel, fával, téglával - és kézi munkaerővel is segítik a helyreállítást, a hétvégén is - közölte a polgármester, aki szerint példaértékű volt az összefogás, amelyet a katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a polgárőrség, a mentőszolgálat, a rendőrség és a helyi lakosság tanúsított.

A mentőszolgálat két helikoptert - Debrecenből és Miskolcról -, s két rohamkocsit - Polgárról és Hajdúnánásról - küldött a helyszínre, mert a hatalmas detonáció után felmérni sem lehetett mennyi sérült van a helyszínen. A mentők egy könnyű fejsérültet szállítottak a debreceni Kenézy Kórház traumatológiájára.