Késnek a vonatok a Keleti pályaudvaron

Vágólapra másolva!
Késve indulnak és érkeznek a vonatok a Keleti pályaudvarról, mert reggel meghibásodott a biztosítóberendezés. A hibát már kijavították, de a menetrendszerinti közlekedés várhatóan csak a késő délutáni órákra áll helyre. 
Vágólapra másolva!

Bár elhárították a budapesti Keleti pályaudvar egyik biztosítóberendezésében csütörtök reggel keletkezett hibát, továbbra is késéssel közlekednek a vonatok, a forgalom csak késő délutánra állhat helyre - közölte csütörtökön a MÁV szóvivője, Sigulinszki Tibor. A vasút szakemberei megállapították, az áramellátási rendszerben keletkezett zárlat, a hibát kijavították.

A meghibásodás miatt fokozott biztonsági előírások mellett közlekedtek a vonatok a Keleti pályaudvaron. A Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Hegyeshalom vonalon 30-40 perces késéssel közlekedtek a Keleti pályaudvarról induló vonatok, és a pályaudvar előtt várakozni kényszerülnek az érkező szerelvények - írta közleményében Sigulinszki Tibor.

Több elővárosi vonat nem érkezett meg a pályaudvarra, Rákosról és Kőbánya felsőről fordultak vissza, illetve a pályaudvarról induló vonatok jelentős késéssel tudtak csak elindulni. A forgalomirányítók folyamatosan szervezik a vasúti közlekedést, de a szerelvények késése miatt a menetrendszerinti közlekedés várhatóan csak a késő délutáni órákra áll helyre - közölte Sigulinszki Tibor.