Felrobbantottak két világháborús gránátot a Nyugatinál

Vágólapra másolva!
Kilenc világháborús gránátot találtak szerdán a Nyugati pályaudvarnál egy építkezésen. A környéket lezárták, az épületeket 300 méteres sugarú körben kiürítették, és a vonatforgalmat is korlátozták. A gránátok egy részét délután fél négykor felrobbantották a helyszínen, a többit elszállították. Csak ezután indulhatott újra a forgalom.
Vágólapra másolva!

Világháborús gránátokat találtak szerdán délelőtt Budapesten, a Nyugati pályaudvarnál egy építkezésen - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM). A gránátok miatt délután egy órakor lezárták a Nyugati pályaudvar környékét. A HM szerint kilenc gránátot találtak, ezek egy részét nem lehet szállítani, ezért azokat a helyszínen hatástalanítják. Délután két gránátot felrobbantottak a helyszínen, a többit pedig elszállították. A korábbi közlekedési korlátozásokat feloldották.

A robbanóeszközök miatt 300 méter sugarú körben kellett kiüríteni a helyszínt. Ki kellett üríteni a Nyugati pályaudvar környékét, a Nyugati téri Nagypostát, a McDonald's éttermet, valamint a Teréz körút 56-60. szám közötti épületeket. A kiürítást a rendőrség és a Fővárosi Polgári Védelem munkatársai végezték - olvasható a Főpolgármesteri Hivatala korábbi közleményben. Ideiglenesen lezárták a körút forgalmát is a Podmaniczky utca és a Nyugati pályaudvar között.

A Nyugati pályaudvaron 14 órakor lezárták a 10-17-ik vágányokat, illetve az ide vezető területeket - olvasható a MÁV korábbi közleményében. A pályaudvar pénztárait is bezárták. A lezárás idején csak az első kilenc vágányon közlekedtek a vonatok, délután négykor azonban megszűnt minden korlátozás.