Orbán: Gyurcsány csomagja lehangoló

Vágólapra másolva!
Rövid videós nyilatkozatban értékelte honlapján Orbán Viktor Fidesz-elnök a kormány hétfőn bejelentett reformintézkedéseit. Orbán a "teljes reménytelenség csomagjának" nevezte a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által elővezetett reformokat.
Vágólapra másolva!

A teljes reménytelenség csomagjának nevezte Orbán Viktor Fidesz-elnök Gyurcsány Ferenc kormányfő hétfőn bejelentett reformterveit a Fidesz elnökségi ülése után. Saját honlapján közzétett videóban a pártelnök lehangolónak minősítette az intézkedéscsomagot.

Szerinte ezekkel az intézkedésekkel a kormány azon az úton jár, amelyen már egyszer kudarcot vallott az ország, és ezt a mostani helyzetet eredményezte, amelyben "Közép-Európa, sőt az egész Európai Unió leggyengébb államaként próbáljuk kivédeni a válság viharait".

Ormán azt mondta, valamilyen kitörési irányt vártak, és hogy saját javaslataik valamelyike - az adócsökkentés, a korrupció visszaszorítása, a bürokrácia csökkentése, a közbizalom újjáépítése - visszaköszön.

A kormányfő által hétfőn bejelentett reformintézkedések átalakítanák az adórendszert, a nyugdíjakat, a szociális ellátást, a támogatáspolitikát a gazdaságban és a közjogi szabályozást. Gyurcsány azt mondta, az intézkedések célja, hogy Magyarország sikeresen átvészelje a gazdasági világválságot, amely elől "senki sem tud elbújni". Erről bővebben itt olvashat.