Előzetesbe került öt enyingi garázda

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba került annak az enyingi csoportnak az öt tagja, akik február 10-én üvegekkel dobáltak meg egy szerb autót. Szerintük ekkor megtámadták őket, ám egy épp ott forgató tévéstáb felvételei cáfolták ezt.
Vágólapra másolva!

Öt gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezett a székesfehérvári városi bíróság kedden azok közül, akik részt vettek a szombaton az enyingi benzinkútnál történt csoportos garázdaságban - közölte Fejér Megyei Bíróság szóvivője.

Az előzetest öt férfinál tartották megalapozottnak, egy gyanúsítottnál lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, egyet pedig szabadlábra helyeztek. A döntés csak a lakhelyelhagyási tilalom esetében jogerős. Az előzetes letartóztatás ellen a gyanúsítottak és védőik, a szabadlábra helyezés ellen pedig az ügyész fellebbezett.

A megyei kapitányság kedd este közölte, hogy a további négy, még őrizetben levő gyanúsítottat szabadlábra helyezték. Két gyanúsított esetében az ügyészség nem tett indítványt az előzetes letartóztatásra, a másik kettő fogva tartását pedig nem látták indokoltnak.

A rendőrséget szombaton este fél nyolckor riasztották, hogy az enyingi benzinkútnál egy 15-20 tagú társaságot ismeretlenek megtámadtak. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek. Kiderült, hogy az este folyamán hat-hét gépkocsival érkezett egy társaság a töltőállomásra. Ennek tagjai szerint rövid idő múlva több más autó is befutott a kúthoz, majd az újonnan érkezett ismeretlenek "támadólag léptek fel velük szemben, ezért ők védekezni kezdtek" - olvasható volt az ORFK honlapján.

A történteket egy tévéstáb is rögzítette, amely éppen a településen forgatott más ügyben. A felvételt a Fejér megyei nyomozók lefoglalták, és ezekből kiderült, hogy a benzinkútnál tartózkodó társaságot senki nem támadta meg, az odaérkező hat-hét kocsi csak megállt a kútnál. A korábban ott tartózkodók viszont a benzinkút shopjából különböző italokat kezdtek az autók felé dobálni, mire azok utasai elmenekültek a helyszínről. Személyi sérülés nem történt, arról, hogy a megdobált gépkocsik megrongálódtak-e, a rendőrségnek még nincs információja. A sértettek még nem jelentkeztek a rendőrségen.