Előzetesben az ózdi viperás támadás gyanúsítottjai

Vágólapra másolva!
Szamuráj karddal és viperával támadtak meg három férfit Ózdon. A rendőrség emberölési kísérlet miatt nyomoz, a gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezték. A támadás tavaly nyáron történt, a megtámadottak maradandó károsodásokat szenvedtek.
Vágólapra másolva!

Viperával és szamuráj karddal támadt két ózdi férfi három férfira Ózdon, az eset még 2008 júliusában történt. A rendőrség adatai szerint a hajnali órákban egy ózdi szórakozóhely előtt történt a támadás. A maradandó sérülések fokára jellemző, hogy egyiküknek majdnem levágták a csuklóját, másikuknak fejére és testére mért kardcsapás okozott sérüléseket, a harmadik férfi pedig súlyos és maradandó szemsérüléseket szenvedett el a bántalmazás következtében - közölte Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőrség szóvivője. A szakértői vizsgálatok szerint az egyik fejtájékra mért csapás halálos is lehetett volna.

A nyomozás során sikerült azonosítani két ózdi férfit, akik ellen bizonyítékokat is találtak. Ezek alapján emberölési kísérlet miatt indítottak eljárást L. Cs. 35 éves, és K. J. 46 éves ózdi férfiak ellen, mindketten többször voltak már büntetve. Mindkettejüket őrizetbe vették, a Borsod megyei rendőrség kérte előzetes letartóztatásukat, mert "a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével esetlegesen veszélyeztetnék az eljárás további lefolytatását". A bíróság ezután előzetesbe helyezte a két férfit - közölte a rendőrség.