Vágólapra másolva!
Hétfőn jár le a felsőoktatási felvételi jelentkezési lapok leadásának határideje. A jelentkezést interneten és hagyományos nyomtatványon is el lehet küldeni egészen éjfélig.
Vágólapra másolva!

Hétfőn éjfélig adhatják le a jelentkezési lapokat a felsőoktatásban továbbtanulni vágyó diákok. A 2009 szeptemberében induló képzések felvételi határideje elvileg február 15. lett volna, de mivel az vasárnapra esett, egy nappal meghosszabbították a jelentkezést.

Az egyetemekre és főiskolákra az interneten is lehet jelentkezni, függetlenül attól, hogy alap-, vagy mesterképzésre készül az adott diák. A Magyar Televízó reggeli híradója szerint a tavalyi arányokhoz képest idén ötször annyian adták be jelentkezési lapjukat elektronikus formában.

A felvételi eljárás alapdíja változatlanul 9 ezer Ft, ezért az összegért három jelentkezés megjelölésére van lehetőség - olvasható az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján. Ha valaki ugyanannak a képzésnek az államilag támogatott és a költségtérítéses finanszírozási formájára is jelentkezik, azt egy helynek számítja a rendszer. A három megjelölt hely után megjelölt további jelentkezéskért az alapdíjon felül 2-2 ezer Ft kiegészítő díjat kell fizetni.

A felvételi eljárás várhatóan 2009. július 23-án ér véget, ekkor derülnek majd ki az egyes egyetemek és főiskolák szakjain érvényes felvételi ponthatárok.