Vágólapra másolva!
Időközi polgármester-választást tartottak a Zala megyei Tornyiszentmiklóson és a Somogy megyei Nemesviden. Az előbbi településen Kovács Krisztiánt választották polgármesternek, utóbbiban Harmath István nyert.
Vágólapra másolva!

Két településen is polgármester választottak vasárnap: a Zala megyei Tornyiszentmiklóson kevesebb mint 20 százalékos, a Somogy megyei Nemesviden viszont 66 százalékos részvétellel. Tornyiszentmiklóson Kovács Krisztiánt választották a település új polgármesterének, aki társadalmi megbízatásban látja el a feladatát. Nemesviden Harmath István nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást.

Hegedűsné Muk Andrea, Tornyiszentmiklós körjegyzője elmondta: a választásra jogosultak névjegyzékében szereplő 526 szavazópolgár közül 97-en adták le voksukat a két, függetlenként indult jelöltre. A település új vezetőjére 70-en szavaztak, a másik jelölt 23 szavazatot gyűjtött be, illetve négy érvénytelen voksot számoltak össze. Tornyiszentmiklós korábbi polgármestere novemberben mondott le a posztjáról. Akkor ezt azzal indokolta: kapcsolata a képviselő-testülettel annyira megromlott, hogy az hátráltatta volna további együttműködésüket.

Nemesviden az előzetes eredmények alapján a függetlenként induló Harmath István - a közeli Szőkedencs korábbi polgármestere - 186 szavazattal győzött négy, ugyancsak függetlenként induló jelölttel szemben. Pintérné Hegedűs Szilvia körjegyző közölte: a település 634 választásra jogosult polgára közül 421-en vettek részt a voksoláson, ami 66 százalékos részvételnek felel meg. Az időközi választásra azért volt szükség, mert a korábbi polgármester, Árvai Tibor az őt és családját ért fenyegetések miatt 18 év után, 2008 decemberében lemondott tisztségéről.