Vágólapra másolva!
Összesen 16 500 dobozt, több száz irodabútort és felszerelést, több százezer adathordozót és 138 teherautónyi raktári anyagot kell átszállítania a Szabadság térről Óbudára annak, aki megnyeri a Magyar Televízió költöztetésére kiírt közbeszerzési pályázatot. Az érdeklődők március 23-ig jelentkezhetnek, de csak azok, akiknek komoly, több tízmilliós illetve több milliós forgalma volt költöztetésből az elmúlt évben. A költözés várhatóan nyáron lesz.
Vágólapra másolva!

Nyílt közbeszerzést hirdetett irodáinak, archívumának és irattárának új székhelyére költöztetésére a Magyar Televízió Zrt. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívásban összesen 11 500 darab különféle méretű doboz, 330 darab különféle iroda-berendezési és felszerelési tárgy és 138 tehergépkocsi-fordulóval a raktár a Szabadság térről Óbudára költöztetésére keresnek jelentkezőket. Az archívumból 2000 különféle méretű dobozt, 351 700 különféle adathordozót és 77 speciális bútort kell átszállítani. Az irattár összesen 3000 egységdobozból áll.

A kiírás szerint az iroda és a raktár költöztetését az vállalhatja, akinek az elmúlt három, lezárt üzleti évben összesen legalább nettó 100 millió forint forgalma volt, amelyből 80 millió tett költöztetésből származott. Az archívum esetében 30 milliós forgalom és belőle 25 milliós költöztetés, míg az irattárnál 10 milliós forgalomból 8 millió forint költöztetés a feltétel.

A pályázati határidő március 23. A nyertes a legelőnyösebb ajánlat lesz, a döntő szempont mindhárom kategóriában az ár. A nyertest március 31-én hirdetik ki, a Magyar Televízió nyáron költözne át az új telephelyre.

A Milleneumi Média Kft.-t a televízió új székházának felépítésére, kormányhatározat alapján, 2001-ben az ÁPV Rt. alapította 4,6 milliárd forint törzstőkével. A tulajdonjog később a Kincstári Vagyoni Igazgatósághoz került, de 2004 szeptemberétől a Magyar Állam szerepelt tulajdonosként, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság csak képviselte azt. Nyílt értékesítési pályázaton a Wallis Ingatlan Zrt. 2006 decemberében vásárolta meg a Milleneumi Média Kft.-t, az építés 2007 tavaszán indult. Az új székház kivitelezője a Wing Zrt. leányvállalata, a Market Építő Zrt. volt. A projektet az Eurohypo AG finanszírozta. A teljes bekerülés költséget üzleti titokként kezeli a Milleneumi Média Kft., illetve a Wing Zrt.

A terveket még 2000-ben - a kormányhatározat után - a Finta és Társai Építész Stúdió készítette. Fekete Antal vezető tervező szerint a területen még a múlt század nyolcvanas éveiben épült két stúdió külső megjelenéséhez kellett igazítani az új épületeket, a régi stúdiókat új külső burkolattal látták el, és belülről is átépítették.

Az új székhely egy 35 ezer négyzetméteres bebútorozott irodaépületből, négy stúdióból, raktárépületekből, fedett és nyitott parkolókból, valamint energiaközpontból áll. Az újonnan épített terület 60 ezer négyzetméter, ehhez jön még közel 20 ezer négyzetméter felújított terület, amelyek a telekkel együtt a Milleneumi Média Kft. tulajdonában állnak. A 10,74 eurós fajlagos bérleti díj magába foglalja az irodák és a közösségi terek bútorzatát is, a stúdiókat viszont a bérlő Magyar Televízió szereli fel.