Italokkal dobálóztak az enyingi garázdák

Vágólapra másolva!
Italokkal dobált meg egy társaság egy enyingi benzinkúton egy másik csoportot. A dobálózók előbb azt állították, hogy a másik társaság támadóan lépett fel velük szemben, de kiderült, ők csak megálltak a kútnál autóikkal. A kocsik egyikén szerb rendszám volt. A dobálózók közül hét embert állítottak elő a rendőrök, ketten később önként jelentkeztek.
Vágólapra másolva!

Csoportos garázdaság miatt vett őrizetbe a rendőrség hét embert Enyingen, és további előállítások várhatók - erősítette meg az [origo]-nak Németh-Kész Mónika rendőr százados a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Két másik ember később önként jelentkezett a siófoki rendőrkapitányságon. Őket Székesfehérvárra szállították, kihallgatták, majd őrizetbe vették őket.

A rendőrséget szombaton este fél nyolckor riasztották, hogy a benzinkútnál egy 15-20 tagú társaságot ismeretlenek megtámadtak. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek. Kiderült, hogy az este folyamán hat-hét gépkocsival érkezett egy társaság a töltőállomásra. Ennek tagjai szerint rövid idő múlva több autó is befutott a kúthoz, majd az újonnan érkezett ismeretlenek "támadólag léptek fel velük szemben, ezért ők védekezni kezdtek" - olvasható az ORFK honlapján.

A történteket egy tévéstáb is rögzítette, amely éppen a településen forgatott más ügyben. A felvételt a Fejér megyei nyomozók lefoglalták, és ezekből kiderült, hogy a benzinkútnál tartózkodó társaságot senki nem támadta meg, az odaérkező hat-hét kocsi csak megállt a kútnál. A korábban ott tartózkodók viszont a benzinkút shopjából különböző italokat kezdtek az autók felé dobálni, mire azok utasai elmenekültek a helyszínről. Személyi sérülés nem történt, arról, hogy a megdobált gépkocsik megrongálódtak-e, a rendőrségnek még nincs információja. A sértettek még nem jelentkeztek a rendőrségen.

A lefoglalt felvételek alapján a nyomozóknak sikerült rekonstruálniuk az eseményeket és azonosítani az elkövetőket, ennek eredményeként hét férfit már őrizetbe vettek, és további előállítások várhatók.

A csoportos garázdasággal kapcsolatban elterjedt a hír, hogy a másodjára érkezett gépkocsikban szerbek ültek. Az MTI érdeklődésére a szóvivő elmondta, a tévéfelvételeken látszik, hogy az egyik kocsi szerb rendszámú volt, de hogy utasai milyen állampolgárságúak voltak, arról még nincs információjuk.