Újabb gyanúsított őrizetben a debreceni pénzszállító rablói közül

Vágólapra másolva!
Újabb gyanúsítottat vette őrizetbe a rendőrség a tavaly májusi debreceni pénzszállító-rablás kapcsán. Immár öten vannak rács mögött a bűncselekmény miatt.
Vágólapra másolva!

Újabb gyanúsítottat hallgatott ki, majd vett őrizetbe pénteken a debreceni katonai ügyészség azok közül, akik tavaly májusban egy pénzszállító autót raboltak ki Debrecenben - erősítette meg az MTI értesüléseit Juhászné Kiss Katalin rendőrhadnagy, a városi rendőrkapitányság hivatalvezetője. A gyanúsítottról közelebbi információt a rendőrség illetékese nem tudott adni.

Tavaly májusban a rablók rálőttek egy pénzszállító kocsi biztonsági őrére, aki életveszélyesen megsebesült az egyik debreceni belvárosi bevásárló központnál. A rablást társának lélekjelenléte akadályozta meg, aki a pénzszállító autóval tolatva elsodorta a másik rablót, aki aztán a fegyvert használó társával együtt elmenekült a helyszínről.

A nyomozók előbb augusztusban, majd október közepén is őrizetbe vettek egy-egy embert, akik megalapozottan gyanúsíthatók az előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett bűncselekménnyel. Október végén két újabb, az ügyben érintett férfit vettek őrizetbe, közülük az egyikről kiderült, hogy a Magyar Honvédség szerződéses katonája, ezért az ügy további nyomozását átadták a katonai ügyészségnek.