Nyilvános marad Zuschlag János pere

Vágólapra másolva!
Annak ellenére sem rendel el az ügyészség zárt tárgyalást Zuschlag János ügyében, hogy a volt parlamenti képviselő szerdán Két témakörben is államtitokra hivatkozva tagadta meg a vallomástételt. Az ügyészség szóvivője szerint azonban a Zuschlag által államtitokként említett témák egyike sem képezi a per tárgyát.
Vágólapra másolva!

Két témakörben is államtitokra hivatkozva tagadta meg a vallomástételt szerdán Zuschlag János Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. Az első rendű vádlott, akit felbujtóként különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettével vádolnak, szerdai vallomása elején azt mondta, hogy az esetleges rendőri kapcsolatokra, valamint a telefonlehallgatásokra vonatkozó két témakörben azért nem nyilatkozik, mert az információk államtitoknak minősülnek.

Szabó Ferenc viszont az MTI kérdésére válaszolva azt mondta: ha a bíró úgy ítélné meg, hogy bevon a perbe titkos dokumentumokat, akkor zárt ülést kellene elrendelnie az ismertetésükhöz. A Zuschlag János által államtitokként említett témák egyike sem képezi a per tárgyát, tehát részletes megismerésükre nincs szükség a bizonyítási eljárásban - közölte a szóvivő.