Orvosi maszkban raboltak ki egy benzinkutat Budapesten

Vágólapra másolva!
Feltehetően fegyverrel, orvosi maszkban rabolt ki egy férfi egy fővárosi benzinkútat. Egy múlt heti másik benzinkút-rablás ügyében pedig meggyanúsítottak egy rendőrtisztet.
Vágólapra másolva!

Feltehetően lőfegyverrel rabolt ki egy fiatal férfi egy benzinkutat csütörtök este a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A férfi orvosi maszkkal az arcán ment be a IX. kerületi Kén utcai benzinkút üzletébe, ahol megfenyegette az alkalmazottakat, majd a kasszában lévő pénz átadására szólította fel őket. A dolgozók a pénz átadták, majd a férfi gépkocsival elmenekült a helyszínről. Senki nem sérült meg, lövés nem dördült el. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt.

Rendőrt is gyanúsítanak

Egy gárdonyi rendőrtisztet vett őrizetbe a nyomozó ügyészség csütörtökön, aki a gyanú szerint kapcsolatba hozható egy, az M7-es autópályán múlt vasárnap történt fegyveres benzinkútrablással - közölte az MTI-vel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön késő este.

Az eset - amelyet a rendőrség február 12-én hozott nyilvánosságra - még február 8-án éjjel egy órakor történt a Váli-völgyi benzinkútnál. Ismeretlen tettesek mintegy 12 millió forint készpénzt vittek el. A rendőrség megállapította, hogy a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók között van a benzinkút egyik alkalmazottja is. A rendőrség február 12-én elfogta a három elkövetőt: két férfit és egy nőt.

A nyomozás során megállapították, hogy a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható a Gárdonyi Rendőrkapitányság állományának egyik tisztje is. A szóvivő közlése szerint a rendőrtisztet csütörtökön a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség büntetőeljárás alá vonta, és őrizetbe vette.

Az állományilletékes parancsnok a rendőrtiszt ellen azonnal "méltatlansági eljárást" indított. A főkapitányság az üggyel kapcsolatban egyéb információt nem hoz nyilvánosságra.