Két kórház se vette észre egy gyerek agydaganatát

Vágólapra másolva!
Két hazai kórházban sem vették észre, hogy egy négy éves kislánynak 7 centiméteres homloklebenyi daganata van. A kislányt csak a harmadik kórházban műtötték meg, ekkor már 13 centis tumort távolítottak el belőle - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Két hazai kórházban sem vették észre, hogy egy négy éves kislánynak 7 centiméteres homloklebenyi daganata van. A figyelmetlenség miatt a kislány kómába esett és képtelen beszélni - írja a Magyar Nemzet.

A kislánynál tavaly november végén jelentkeztek a betegség első tünetei. A gyerek ekkor még csak fáradtságra panaszkodott. Miután többször hányt szülei elvitték a háziorvoshoz, aki emésztőrendszeri vírusra gyanakodott. Először a fővárosi Bethesda-kórházba vitték, ahonnan másnap késő este hazaküldték. A kislány édesanyja szerint anélkül tették ezt, hogy értékelhető vizsgálatot végeztek volna rajta.

Ezután került be három napra a Madarász utcai gyerekkórházba. A háromnapos bentfekvést követően, november 30-án a kislány már nem tudta kinyitni a szemét és beszélni sem tudott. Az édesanyja kérésére ekkor küldte el az orvos a gyereket CT-vizsgálatra. Ennek köszönhetően megállapították, hogy hét centiméteres homloklebenyi daganata van. Innen rohammentő szállította a gyereket az Amerikai úti sebészetre.

Mivel az éjszaka kómába esett és lebénult, orvosai életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A tumor az eltávolításkor már 13 centiméteres volt. Egy hét múlva derült ki, hogy a daganat roszindulatú és rendkívül gyorsan terjed, ezért a Tűzoltó Utcai Gyerekklinikára szállították, ahol jelenleg is kezelik.

Szabó Ildikó, a Bethesda-kórház orvos igazgatója azt mondta, nem észleltek a kislánynál jellegzetes tüneteket. Azt mondta minden olyan vizsgálatot elvégeztek, ami abban az esetben indokolt volt. Az orvos igazgató azt kifogásolta, hogy a szülők nem vitték vissza a kórházba a kislányt, amikor az rosszabbul lett. Harmat György, a Madarász utcai kórház igazgatója nem kívánt nyilatkozni.