Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint vélhetően túl gyorsan hajtott az a buszsofőr, akinek a busza szerdán az oldalára borult Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A balesetben egy idős asszony életét vesztette. A sofőr ellen eljárás indult.
Vágólapra másolva!

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának gyanújával eljárást indított a rendőrség annak az autóbusznak a vezetője ellen, amely szerdán az oldalára borult a Mezőkövesd és Egerlövő közötti úton - közölte a rendőrség csütörtökön.

A sofőr vélhetően nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, az eddigi vizsgálatok ezt állapították meg - mondta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A jármű pontos sebességét szakértők állapítják meg, a rendőrség szerint a gépkocsivezető valószínűleg gyorsabban hajtott, mint ahogyan azt az útviszonyok lehetővé tették.

A menetrend szerint közlekedő, Miskolcról Szegedre tartó autóbusz szerda reggel borult az oldalára a hirtelen csúszóssá vált út egyik kanyarulatában. A balesetben egy 75 éves asszony meghalt, hatan megsérültek - hárman súlyosan, hárman könnyebben -, az autóbusz vezetője pedig sokkot kapott.