Vágólapra másolva!
Egy hét alatt harmadával nőtt az influenzások száma az ÁNTSZ adatai szerint. Több mint 40 ezren keresték fel orvosukat, leggyorsabban Borsodban terjed a járvány. Egy újabb kórházban, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban rendeltek el látogatási tilalmat.
Vágólapra másolva!

Harminckét százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzás panaszokkal február 2. és 8. között, mint az előző héten - közölte szerdán az ÁNTSZ. Hétről hétre nő az influenzás megbetegedések száma, és már országosnak mondható a járvány - derül ki a szervezet Országos Epidemiológiai Központjának szerdán közzétett adataiból. Az év hatodik hetén az ország lakosságának 0,4 százaléka, 40 400 beteg fordult orvoshoz influenzás panaszokkal.

Valamennyi régióban több lett a beteg, de a legtöbben továbbra is Budapesten, Pest megyében, illetve Győr-Moson-Sopron, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fertőződtek meg. A járvány Borsod-Abaúj-Zemplénben terjed a leggyorsabban: a hatodik héten az előző héthez viszonyítva megháromszorozódott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Ennek ellenére a megyében az országos érték egytizedét sem érte el a fertőzöttségi arány.

Az országban a betegek legnagyobb része - több mint 41 százaléka - a 15-34 éves korosztályba tartozik, valamivel több mint 23 százalék 35-59 éves, míg az influenzások kevesebb mint 8 százaléka 60 éven felüli.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház valamennyi osztályán látogatási tilalmat rendeltek el péntektől, mivel az influenzás megbetegedések száma elérte a térségben a járványos szintet. Fejér megye másik két kórházában - a móri városi kórházban és a Fejér Megyei Szent György Kórházban még nem rendelt el a Közép-dunántúli regionális tiszti főorvos hasonló tilalmat.