Vágólapra másolva!
Meghalt egy idős asszony, amikor reggel hét után felborult egy Volán-busz Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Miskolcról Szegedre tartó busz megcsúszott egy kanyarban, és ez okozta a balesetet. Hatan megsérültek, közülük hárman súlyosan, de nem életveszélyesen.
Vágólapra másolva!

Egy idős asszony meghalt, amikor egy menetrendszerű Volán-busz a feje tetejére borult Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Mezőkövesd és Egerlövő között, reggel hét óra után - mondta az [origo]-nak Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A Miskolcról Szegedre tartó, menetrend szerint közlekedő autóbusz a hirtelen csúszóssá vált út egyik kanyarulatában borult fel.

A balesetben hatan megsérültek, hárman súlyosabban, de a szóvivő szerint egyikük sérülése sem életveszélyes. A jármű egy órán keresztül a feje tetején állt, ez idő alatt kérdéses volt, hogy van-e valaki a roncsban a már kórházba szállított sérülteken kívül. A járművet felállították, a roncsban nem találtak sérültet.

A Miskolcról reggel fél hatkor indult járaton 10-15 utas ült. A hosszú út miatt két sofőr volt a buszon, közülük az sérült meg, aki éppen nem vezetett.

A 2006-ban gyártott, eddig 430 ezer kilométert futott, Volvo típusú autóbuszt a Borsod Volán Zrt. üzemelteti, tavaly cseréltek rajta négyévszakos gumit - mondta az MTI-nek Ujj Zsuzsanna, a cég kommunikációs vezetője.

A Mezőkövesd és Egerlövő közötti, 33/02-es út érintett szakaszát - az M3-as autópálya mezőkeresztesi lehajtója és Borsodivánka között - a vizsgálat idejére lezárta a rendőrség. A műszaki mentés kora délelőtt befejeződött, azóta ismét lehet közlekedni az úton.