Vágólapra másolva!
Bencze József országos rendőrfőkapitány szerint a rendőrség már tudja, kik lőttek rá 2007 februárjában a Teve utcai rendőrszékházra. Nyílttá is tennék a nyomozás eredményeit, de ez azért nem lehetséges, mert a főkapitány szerint az ügyészség nem ért vele egyet.
Vágólapra másolva!

Egyértelműen meghatározta két tanú, hogy kik a felbujtói a Teve utcai rendőrségi épület elleni két éve történt támadásnak - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szerdai ülésén. A főkapitányt a fideszes Kontrát Károly kérdezte arról, hogy megvannak-e már a Teve utcai rendőrszékház támadói. Bencze József válaszában elmondta: "van gyanúsítotti körünk".

"Az ügyészséggel hónapok óta birkózunk, hogy tegyük nyílttá ezt az ügyet, hiszen van két olyan védett tanú és olyan vádalkuval védett személy, aki egyértelműen határozza meg azokat a személyeket, akik a bűncselekmény elkövetésével, felbujtással gyanúsíthatók" - jelentette ki a főkapitány. Mint mondta, a rendőrség álláspontja szerint nyílttá kellene tenni a nyomozást, azonban hozzátette: a kérdésben az "ügyészséggel vitában állunk hosszú hónapok óta".

2007 februárjában ismeretlenek géppisztolyból nem célzott lövéseket adtak le a rendőrség XIII. kerületben lévő Teve utcai székházára. A lövedékek az épület kilencedik és tizenharmadik emelete között csapódtak be, csaknem 15 millió forintos kárt okozva az épületben. A rendőrség korábban ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a tettesek kézrekerítésére.