Tíz évet kapott a diákjaival fajtalankodó szarvasi tanár

Vágólapra másolva!
Szemérem elleni erőszak miatt tíz év fegyházbüntetést kapott kedden egy szarvasi pedagógus. Az ítélet nem jogerős. A férfi két kiskorú fiú tanítványával fajtalankodott még 2007-ben.
Vágólapra másolva!

Szemérem elleni erőszakban bűnösnek talált és 10 év fegyházbüntetésre ítélt a Szarvasi Városi Bíróság egy helyi pedagógust. Mellékbüntetésként végleg eltiltották foglalkozásától - közölte a Békés Megyei Bíróság sajtótitkára. Hozzátette: a bíróság elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását. Az ítélet nem jogerős, a vádlott felmentésért, védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett.

A pedagógus 2007 júniusában egy szlovákiai táborozáson vett részt tanítványaival, ahol a reggeli ébresztők előtt legkevesebb három alkalommal fajtalankodott 10 éves fiú tanítványával. A tanár szintén a szlovákiai táborban beszélte meg egy másik, akkor 14 éves fiúval, hogy megmutatja neki méhésztelepét. Miután a táborból hazaérkeztek, a fiú felhívta tanárát, és megbeszélték, hogy egy júliusi napon közösen mennek a méhésztelepre. A telepen a pedagógus fajtalankodásra vette rá a gyereket. Ezt követően a pedagógus a nála lévő fényképezőgéppel felvételt is készített arról, ahogy fajtalankodott a kamasszal.

A pedagógus, mielőtt haza indultak, megígértette a gyermekkel, hogy mindez az ő titkuk marad, ám a fiú otthon elmesélte édesanyjának, aki értesítette az iskolát. A pedagógust még azon a nyáron felfüggesztették állásából.