Feloszlatná az egészségügyi felügyeletet Havas Szófia

Vágólapra másolva!
A válságra hivatkozva megszüntetné az Egészségbiztosítási Felügyeletet Havas Szófia MSZP-s képviselő, aki szerint fél tucat másik hivatal foglalkozik az egészségügyi intézmények ellenőrzésével. Havas úgy véli, mivel nem jöttek létre a magánbiztosítók, a felügyeletre sincs szükség.
Vágólapra másolva!

Az Egészségbiztosítási Felügyelet megszüntetését javasolja Havas Szófia MSZP-s képviselő - írja keddi számban a Magyar Nemzet. A szocialista politkikus az egészségügyi bizottság szerdai ülésén terjeszti elő javaslatát, amelynek indoklásaként a lapnak azt mondta: legalább fél tucat másik hivatal foglalkozik az egészségügyi intézmények ellenőrzésével, illetve a betegek panaszaival.

Havas szerint gazdasági válság idején takarékoskodni kell mindenhol, főként a párhuzamos tevékenységet végző szervezeteknél. Az Egészségbiztosítási Felügyelet egyébként is a magánbiztosítókat felügyeletére hozták létre. Mivel azonban ezek nem jöttek létre, erre a szervezetre nincs szükség - mondta Havas a Magyar Nemzetnek, amely megjegyzi, a képviselő véleményével az MSZP-ben többen nem értenek egyet.