Lelassult a fővárosi közlekedés a hó miatt

Vágólapra másolva!
Folyamatosan tisztítják, sózzák a főváros útjait, de a kedden leesett hó miatt lelassult a közlekedés. A BKV járatai menetrend szerint járnak. Az országban több baleset is volt az időjárási viszonyok miatt, a Bakonyban viszont újra van áram.
Vágólapra másolva!

Járhatók Budapest főbb közlekedési útjai a havazás ellenére; a hegyvidéki utak latyakosak, ezeken lelassult a közlekedés - közölte kedden délután a Fővinform diszpécsere. A BKV minden járata menetrend szerint közlekedik. Horti Zsófia, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője elmondta, hogy Budapesten 45 munkagéppel folyamatosan tisztítják, sózzák az utakat, először a főutakat és a közösségi közlekedési útvonalakat, a hidakat, a felüljárókat, az egészségügyi intézményekhez vezető utakat tisztítják meg, a mellékutakra csak azt követően kerül sor.

Több baleset a havazás miatt

Az Útinform szerint az országban Tatabánya és Szentendre térségéből jelentettek erősebb havazást, az alsóbbrendű utak ezen városok térségében havasak, Ajkán pedig hókásásak. Több baleset is történt az időjárás miatt: a Heves megyei Ostoros és Novaj között három ember megsérült, amikor személygépkocsijuk kedden árokba csúszott a behavazott úton . Ugyancsak a szakadó hó miatt síkossá vált útpályán keresztbe fordult négy kamion az Egert a 3-as főúttal összekötő úton a megyeszékhely és Kerecsend között. Személyi sérülés ott nem történt, ám a műszaki mentés idejére a rendőrség félpályás útlezárást rendelt el az útszakaszon.

Szintén a hirtelen jött hóesés miatt szaladt az árokba egy autóbusz Rózsaszentmárton és Szücsi között. Személyi sérülés itt sem történt; a tűzoltók az árokból kihúzták a járművet, ami folytatta útját.

Közben a Bakony valamennyi településén, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében is helyreállt az áramszolgáltatás kedd délután - közölte az E.ON áramszolgáltató társaság. A rendkívüli időjárás miatt az eldőlő fák vezetékszakadásokat okoztak, melynek következtében több ezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás a Bakonyban.